Wat zijn de eigenschappen van een baklijst?

Wanneer je, je even gaat verdiepen in de verschillende soorten lijsten die aangekocht kunnen worden op de markt zal je al vrij snel kunnen vaststellen dat ook een zogenaamde baklijst tot de mogelijkheden behoort. Voor een dergelijke lijst geldt dat het werk erin niet tegen de zijkanten van de lijst wordt geplaatst. In plaats daarvan wordt er een bepaalde hoeveelheid aan marge aangehouden waardoor het werk een speciale, ruimtelijke touch krijgt. Voor heel wat mensen geldt dat ze sterke voorstander zijn van het gebruik van een dergelijke lijst. Zou jij daar ook graag meer over te weten willen komen? Dan is het zeker interessant om even verder te lezen.

Op welke voordelen kan je rekenen bij een baklijst?

 Er kan worden vastgesteld dat er best heel wat mensen zijn die er tegenwoordig voor kiezen om een baklijst aan te schaffen. Dat is het gevolg van de verschillende voordelen die eraan verbonden zijn. In eerste instantie is het zo dat je op deze manier een mooi, ruimtelijk effect creëert. Dit effect is uiteraard het gevolg van het feit dat er zich ruimte bevindt tussen het werk enerzijds en de zijkant van de lijst anderzijds. Op deze manier wordt eigenlijk het effect gecreëerd als ware het dat het werk zweeft in de lijst. Verder is het ook nog eens zo dat baklijsten gemaakt kunnen worden in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Dit geldt zowel op vlak van kleur als voor wat de afmetingen betreft. 

Bij het kopen van een baklijst zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen enerzijds de standaard exemplaren en anderzijds de exemplaren die op maat van jouw wensen worden gemaakt. In dit laatste geval liggen de kosten uiteraard mogelijks wel wat hoger, maar daar staat tegenover dat de lijst met zekerheid perfect aan je eisen zal weten te voldoen. 

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor een baklijst?

Meer dan waarschijnlijk is het zo dat de voordelen die we hierboven hebben aangehaald met betrekking tot de baklijst ook jou wel hebben weten te overtuigen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er wel een aantal zaken zijn waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie is het een vereiste dat een werk moet opgespannen zijn voordat ze kan worden geplaatst in een baklijst. Dit geldt zowel voor een kunstwerk zoals een schilderij als voor een eventuele foto die je wil inlijsten. Is het werk niet opgespannen? Dan kan de lijstenmakerij dit mogelijks voor je realiseren. 

Naast bovenstaande is er nog een belangrijk aandachtspunt waar je bij stil moet blijven staan. Het is namelijk in de praktijk eveneens zo dat er bij een baklijst geen gebruik wordt gemaakt van glas. Op deze manier wordt voorkomen dat de uitstraling van het werk in kwestie toch wordt beïnvloed door bijvoorbeeld het glas dat ervoor wordt geplaatst. In principe is dit alleen maar interessant te noemen. Wil jij dus met andere woorden ook graag dat jouw werk zo open mogelijk in de ruimte kan worden geïmplementeerd? Dan zal de keuze voor een baklijst ook voor jou al snel zijn gemaakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *