Verzwaringsdekens om beter te slapen

Een verzwaringsdeken is een bijzonder soort deken dat en deep pressure uitoefent op je lichaam waardoor het voelt alsof je geknuffeld wordt, zie https://novaline-dekens.nl/ . Je slaapt hierdoor beter en je valt makkelijker in slaap. Je voelt je er minder alleen door en hierdoor kun je beter slapen. Op die manier zit je niet de hele nacht wakker in je bed met een eenzaam gevoel. De deken geeft een soort rust over je lichaam waardoor je je omhelsd voelt en dit draagt bij aan een fijne nacht slaap. 

Het belang van een goede nachtrust

Het belang van die nachtrust is namelijk gigantisch. Voor kinderen die problemen hebben met in slaap komen kan een verzwaringsdeken dus nogal in het voordeel werken. Kinderen hebben gemiddeld zo’n acht à negen uur slaap nodig om normaal te kunnen functioneren in het dagelijks leven met alle prikkels op school en verplichtingen waaraan ze moeten voldoen. Ook voor volwassenen is slaapgebrek een groot probleem. Volgens het CBS heeft 19% van de volwassenen slaapproblemen. Dit belemmert je niet alleen qua energielevel in het dagelijks leven, maar ook op gezondheidsniveau heeft het negatieve gevolgen. Slecht slapen wordt in associatie gebracht met depressie, burn-out en andere hersen klachten. Mocht je dit voor willen zijn, dan kan een verzwaringsdeken goed helpen aan het voorkomen van slaapgebrek. 

Dekens voor kinderen en volwassenen

De dekens komen voor in verschillende diktes en lengtes. De dikke dekens zorgen voor een nog omhelzende en verzwarende gevoel. Dit is veelal geschikt voor volwassenen die eenzaamheid ervaren en dit willen oplossen. Ook zijn er dunnere dekens, deze zijn vaak geschikt voor kinderen. Sommige mensen denken dat een verzwarende deken ook meteen een warme deken en een verstikkende deken betekent, maar dat is niet zo. Je moet je voorstellen dat de deken slechts iets verzwarend is waardoor je het gevoel krijgt dat je omhelst wordt en meer niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *