3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een boxkleed

Veel ouders vinden het prettig om af en toe hun baby in de box te leggen. Hierdoor hebben ze namelijk even hun handen vrij om dingen voor zichzelf te doen. Maar wat leg je in een box als ondergrond? Een matrasje neerleggen wordt vaak afgeraden, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor jonge baby’s. Een betere optie is het aanschaffen van een boxkleed. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten als je een boxkleed gaat kopen. 

Formaat

Allereerst moet je goed kijken naar welk formaat je nodig hebt. Boxen komen in verschillende maten en boxkleden dus ook. Om er zeker van te zijn dat je de goede maat koopt, kan je het beste van te voren de box even opmeten. Hiermee voorkom je dat je een te grote of een te kleine boxkleed koopt.

Materiaal

Wanneer je een boxkleed gaat kopen, heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo heb je boxkleden van plastic, waarbij het gemakkelijk is om het boxkleed schoon te maken. Ook heb je boxkleden van rubber en schuim, wat zorgt voor iets meer grip. Dit kan fijn zijn wanneer je kindje iets ouder is. Tot slot heb je boxkleden gemaakt van stof en deze zijn het meest comfortabel.

Design

Naast de praktische zaken, is het natuurlijk ook fijn als het boxkleed er een beetje leuk uit ziet. In veel gevallen staat de box namelijk in de woonkamer en kijk je er de hele dag tegenaan. Tegenwoordig is het aanbod ruim, dus kan je er vast eentje vinden die jij mooi vindt!

Ben je nog op zoek naar een mooi en fijn boxkleed? Op de site van Koeka vind je heel veel verschillende soorten, dus neem daar eens een kijkje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *